Azok a 90-es évek...

Bizony, 2015-öt írunk és már nem egy generáció nőtt fel, akik nosztalgiával emlékeznek vissza, hogy milyen volt kifújni a port a nintendo kazettákból, filmet kölcsönözni a video tk-ból, vagy a suliban menőzni a kosaras kártyáiddal. Őket célozza meg Karácson (Fluor) Tomi és Csöndör (Diaz) Laci formációja, a Wellhello.

Vagy ahogy szeretik hívni magukat, az Elnökök tavaly júliusban jelentkeztek első Rakpart címre hallgató dalukkal, ami egy igazi nyári sláger lett. Ez a romantikus nóta igazi retro hangulatot kelt szinti- és dobgép hangzásával, amit szaxofonnal spékeltek meg. Jó zene mellé pedig jó klipp is dukál, a képi megvalóstásra sem lehet panasz. 4:3-as képarány, klasszikusnak nevezhető betűtípusok, szép lányok, mind ez Bozai József narrálásával. 

Ha érdekel milyen, ha valakit "kavicsok közé" visznek:

Eddigi második produktumuk APUVEDDMEG címmel nem szűkölködik popkultúrális utalásokban, igazi "chill" zene lett. Fluor ötletes rímfaragása mellett a megszólaló gitár riffek hangzása ismerősen hathat korábbi Diaz kooperációkból, mint például DiazMentha-nélküled című számából. A videoklipp pedig ezúttal is teli találat, egy kétdimenziós NES játék látványát nyújtja. 

Ha megnéznéd, hogyan lehet "dombokat szelni":

Őszinte leszek: Fluor eddigi munkássága nem túlzottan nyűgözött le (mint sokan másokat sem), a Fluorid és Flour Filigran kezdeti korszakot sem követtem, de el kell ismerni hogy egy sokoldalú előadóról van szó, aki úgy látszik egyre több réteget képes maga mellé állítani.

A Wellhelo üde színfoltjává válhat a magyar zenei életnek, kíváncsian várom mit tartogatnak még nekük.